Soup en zo Crowdfunding

Over ons

DOEL

Het bevorderen van positieve gezondheid en een beter milieu door middel van goed eten

NETWERK

Wij koesteren onze relaties. We hebben oog en oor voor onze klanten, we streven naar zo goed mogelijke arbeidsvoorwaarden voor onze medewerkers en we werken langjarig samen met onze leveranciers. Een sterk en groot netwerk geeft ons plezier, bestaansrecht en groeikracht.

BESTUUR

Onze organisatiestructuur is sociocratisch. Het is een dynamische manier van beleid maken waarin verantwoordelijkheid wordt gedeeld en medezeggenschap gestimuleerd. Ideeën en oplossingen worden getoetst voordat ze tot realisatie kunnen komen. Elk teamlid kan hierbij (in)direct meebeslissen of betere oplossing aandragen. Zo wordt iedereen in het bedrijf aangespoord om actief mee te denken en doen. Het resultaat is een transparant bedrijf waar de intelligentie en initiatiefkracht van de groep wordt gebruikt.

EIGENDOM

Margriet en Jamie zijn de eigenaren van soup en zo. Vanuit hun passie voor echt en toegankelijk eten hebben zij het bedrijf in 2009 overgenomen van Ria en Charlie. Sindsdien geven Margriet en Jamie toekomst aan het bedrijf door het in alle aspecten te verduurzamen.

FINANCIERING

Soup en zo is een veerkrachtig en gezond economisch bedrijf. De huidige crisis heeft het bedrijf financieel geraakt maar ook voor een nieuwe impuls gezorgd: de bezorgdienst met fietskoeriers is verder ontwikkeld en uitgebreid en het plan voor een bezorghub en centrale keuken is ontstaan. Voor dit plan wordt met de verkoop van obligaties aan het netwerk financiering aangetrokken.

INSPIRATIE

Biologische landbouw
Biodynamische landbouw
Slow Food Movement
In Defence of Food
Doughnut Economics
Sociocratie